Festival op Paaseiland

Posted by Jeffrey Schipper | 19 november 2016 | Stories

Iedere dag (oké, bijna iedere dag) plaats ik een foto of video op Instagram. Alle foto’s zijn door of met mij gemaakt tijdens tripjes naar buiten- en binnenland. In de Club van 100 pak ik de populairste foto’s en video’s eruit – de naam zegt het al; 100+ likes – om ze nog een keer in het zonnetje te zetten. Maar dit keer met een verhaal eromheen.
Deze week: Festival op Paaseiland!

Voorbereiding op het Tapati festival

Marthe en ik bezochten Paaseiland in november, dus kregen wij alvast een voorproefje van het echte festival dat in februari plaatsvindt. Het Tahati festival is het ‘echte’ festival waar paardenraces, zwemwedstrijden en dansen gehouden worden. Het hoogtepunt is Haka Pei – de inwoners sleeën in een slee van bananenbladeren van de top van de grootste vulkaan op het eiland met hoge snelheid naar beneden. En dat met een klein lendedoekje en body paint. Geen gekke traditie, toch?

Tijdens de voorbereiding maakten wij kennis met de dansen van Rapa Nui – de naam voor het eiland, bevolking en taal. De locals liepen verkleed en we aten heerlijke Po’e; een pudding/cake van bananen.

Bodypaint zoals bij Haka Pei

De jongetjes op de foto zijn beschilderd met patronen die het eiland en de moai representeren. Op deze manier worden de volwassenen die deelnemen aan Haka Pei ook beschilderd. Met de oceaan op de achtergrond – meer dan 4000 kilometer van het vaste land – zorgt dit voor een mooi plaatje.


Wil jij nog meer van dit soort achtergrondverhalen lezen van foto’s die ik heb geplaatst op Instagram? Volg ‘Jeff the Travelogist‘ en like de foto’s waar jij benieuwd naar bent!

About The Author

Jeffrey Schipper

Jeff is pas echt zichzelf als hij aan het reizen is. Het liefst ontdekt hij oude culturen in Iran, wandelt hij tussen de sneeuwtoppen in Patagonië of duikt hij met hamerhaaien bij de Galapagos.

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Dit vind je vast ook leuk

roraima-venezuela
Hoe je rijk kunt worden door een trekking naar Roraima in Venezuela
Door zes dagen deel te nemen aan een trekking naar de top van Mount Roraima – de tafelberg die je misschien kent uit Disney-film Up! – kun je aardig wat geld verdienen....
authentiek-guatemala
3 Manieren om authentiek Guatemala te beleven
Waarschijnlijk ken jij weinig mensen in je omgeving die lyrisch zijn over Guatemala. Er zullen dan ook maar weinig bekend zijn die dit kleine Midden-Amerikaanse land hebben bereisd. Toch is...
Ontdek de tradities van Warao-indianen
Christopher Columbus voer in de vijftiende eeuw door het gebied dat hij associeerde met de hemel op aarde. Het gebied kenmerkte zich door zijn zoete riviermonding, een sterke stroming en...