De ruïnes van de Inca-trail

Posted by Jeffrey Schipper | 9 december 2016 | Stories

De Inca-trail is een wereldberoemde wandelroute die loopt van de Sacred Valley tot aan Machu Picchu. In 3 tot 4 dagen loop je bergpas op en bergpas af over het oorspronkelijke pad die de Inca’s legden om bij de bekendste Inca-stad uit te komen.

Peru

Na een paar nachten slapen in tentjes en in goed tempo doorwandelen kom je uiteindelijk uit bij de Sun Gate: de poort van Machu Picchu. Als je geluk hebt schijnt door deze poort de zon op de ruïnes van het stadje, maar dan moet je er heel vroeg bij zijn!

De hoogteverschillen die je hier ervaart zijn groot: waar je begint rond de 2800 meter, zal je ook de 4200 aanraken om uiteindelijk weer bij een niveau van 2200 meter uit te komen. Ook een leuk weetje over de route is dat er eigenlijk niet iets bestaat als ‘Inca trail’: de Inca’s hebben één groot netwerk aan wandelpaden aangelegd van Cusco tot de uiteinden van het rijk (Quito, Ecuador). Dit is dus slechts een heel klein onderdeel van dat netwerk aan Inca-paden.

Wat zie je tijdens de Inca-trail?

Tijdens het wandelen naast de diepe afgronden op het originele inca-pad zul je je weinig vervelen. Het pad loopt niet door de vallei, maar zoekt juist de hoge toppen op. Zo kom je bij verschillende bergpassen die een geweldig panorama geven. Doe je het niet alleen voor de fantastische uitzichten, dan loop je langs vele Inca ruïnes, waar het in tegenstelling tot Machu Picchu totaal niet druk is, maar die wel vergelijkbaar zijn in bouw: Sayacmarca, Winay Wayna, Runcurakay en meer.

Het is hier zo rustig omdat je met ‘slechts’ 400 anderen het pad kunt delen, waaronder meer dan de helft aan portiers die de rugzakken van mede-hikers sprintend naar de volgende slaapplaats brengen.

En oh ja, je ziet ook veel lama’s. Niet slecht toch? :)

 

Is de Inca trail zwaar?

De Inca trail is niet echt zwaar, maar door de hoogteverschillen moet je wel goed opletten dat je geen hoogteziekte oploopt. Het wandeltempo ligt gewoon wat lager dan je gewend bent en als je daar geen rekening mee houd, kun je nog wel eens een hele zware tocht krijgen met hoofdpijn, misselijkheid en diarree. Ik kan uit eigen ervaring vertellen dat dit geen pretje is wanneer je op de tweede dag 12 uur moet klimmen ;)

Wat is Machu Picchu eigenlijk?

Gek genoeg is er van dit wereldwonder nog maar weinig bekend. De Spanjaarden hebben tijdens hun vernietigingstocht Machu Picchu nooit gevonden, waardoor het pas in de 20e eeuw ontdekt is! Het complex, dat zo geweldig gelegen ligt op de top van een berg met Huayna Picchu op de achtergrond, bestaat uit pleinen, tempels, woningen, een militaire zone en een zonnewijzer.

About The Author

Jeffrey Schipper

Jeff is pas echt zichzelf als hij aan het reizen is. Het liefst ontdekt hij oude culturen in Iran, wandelt hij tussen de sneeuwtoppen in Patagonië of duikt hij met hamerhaaien bij de Galapagos.

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Dit vind je vast ook leuk

roraima-venezuela
Hoe je rijk kunt worden door een trekking naar Roraima in Venezuela
Door zes dagen deel te nemen aan een trekking naar de top van Mount Roraima – de tafelberg die je misschien kent uit Disney-film Up! – kun je aardig wat geld verdienen....
authentiek-guatemala
3 Manieren om authentiek Guatemala te beleven
Waarschijnlijk ken jij weinig mensen in je omgeving die lyrisch zijn over Guatemala. Er zullen dan ook maar weinig bekend zijn die dit kleine Midden-Amerikaanse land hebben bereisd. Toch is...
Ontdek de tradities van Warao-indianen
Christopher Columbus voer in de vijftiende eeuw door het gebied dat hij associeerde met de hemel op aarde. Het gebied kenmerkte zich door zijn zoete riviermonding, een sterke stroming en...