Hoe je rijk kunt worden door een trekking naar Roraima in Venezuela

Posted by Jeffrey Schipper | 11 maart 2017 | Stories
roraima-venezuela

Door zes dagen deel te nemen aan een trekking naar de top van Mount Roraima – de tafelberg die je misschien kent uit Disney-film Up! – kun je aardig wat geld verdienen. In theorie dan. Bovenop deze tafelberg loop je over een enorm pad van kristallen – de kristal vallei – en springen zeldzame zwarte gifkikkertjes in het rond.

Venezuela

IN THEORIE KUN JE GELD VERDIENEN

Het pad van kristallen bevat een fortuin aan natuurschoon. Het ligt voor het oprapen. In de praktijk zal gelden dat je het eigenlijk met rust moet laten. En voor de durfals onder ons: ze zullen je controleren op het meenemen van kristallen. Deze kristallen horen bij het unieke klimaat, samen met kristalheldere natuurlijke pools, kleurrijke planten, elke dag regen en het epische uitzicht wanneer de wolken om de tepui (tafelberg) slaan.

TIJDENS DE TREKKING NAAR RORAIMA

Mocht je Venezuela op je wish list hebben dan mag een detour naar Roraima niet ontbreken. Dit drielandenpunt (Venezuela, Guyana en Brazilië heeft alles: een prachtig uitzicht, fascinerende flora en fauna en vooral een fysiek-uitdagende hike. Naast de Orinoco Delta absoluut een mustsee.

KOFFIE OP DE TOP

Ik weet nog goed dat ik het ontzettend koud had toen ik net uit mijn tentje stapte, maar dat ik dit snel vergat toen ik het uitzicht zag en een koffie in mijn handen gedrukt werd. De trekking naar boven was prima te doen en je zult je moeten wassen in de riviertjes en kristalheldere pools die de tepui biedt.

ANGEL FALLS

Nog een detour in de regio zijn de hoogste single-drop watervallen ter wereld: de Angel Falls. Deze waterval komt ook van een tepui in La Gran Sabana. Om er te komen zul je met een Cessna in 3 uur moeten vliegen van Ciudad Bolivar naar Canaima (bonus: ik was de enige passagier!), om vervolgens in ongeveer 8 uur – afhankelijk van het seizoen – te varen naar de watervallen. Dan rest alleen nog maar een klim van ongeveer 2,5 uur naar de mirador.

About The Author

Jeffrey Schipper

Jeff is pas echt zichzelf als hij aan het reizen is. Het liefst ontdekt hij oude culturen in Iran, wandelt hij tussen de sneeuwtoppen in Patagonië of duikt hij met hamerhaaien bij de Galapagos.

Add a comment

*Please complete all fields correctly

Dit vind je vast ook leuk

authentiek-guatemala
3 Manieren om authentiek Guatemala te beleven
Waarschijnlijk ken jij weinig mensen in je omgeving die lyrisch zijn over Guatemala. Er zullen dan ook maar weinig bekend zijn die dit kleine Midden-Amerikaanse land hebben bereisd. Toch is...
Ontdek de tradities van Warao-indianen
Christopher Columbus voer in de vijftiende eeuw door het gebied dat hij associeerde met de hemel op aarde. Het gebied kenmerkte zich door zijn zoete riviermonding, een sterke stroming en...
De ruïnes van de Inca-trail
De Inca-trail is een wereldberoemde wandelroute die loopt van de Sacred Valley tot aan Machu Picchu. In 3 tot 4 dagen loop je bergpas op en bergpas af over het...