Guatemala is voor iedereen die zoekt naar authenticiteit, extreme natuur en kleurrijke steden. De bewoners van de Ixil-regio kleden zich kleurrijker dan waar dan ook ter wereld, idyllische meren omringd met vulkanen laten je beseffen hoe klein je bent en koloniale steden als Antigua geven je een kijkje in het Spaanse verleden.

Niet in veel landen werd ik wakker met een 24-uur erupterende vulkaan, liep ik door straatjes van een kleurrijke stad met 3 enorme vulkanen eromheen en voelde ik mij klein terwijl ik omringd werd door massieve tempels midden in de jungle. Maar zelfs in die momenten – omringd met toeristen – vond ik dit kleine avontuurtje geweldig om mee te maken.

Travelogist

Wist je dat je in Guatemala meerdere actieve vulkanen kunt beklimmen en bijna verzekerd bent van het zien van één of vele uitbarstingen? Vulkanen als Acatenango bieden je deze geweldige ervaring. Via de grootste markt van Centraal-Amerika reis je van de bergen naar de ongerepte jungle waar vele oude Maya-ruïnes, zoals Tikal, verstopt liggen. Klaar om ontdekt te worden; door jou!

Wij horen graag wat je zoekt.
Vertel 't ons