Guyana is de ongerepte bestemming in Zuid-Amerika voor iedereen die echt zoekt naar avontuur. Hoewel het land veel te lijden heeft gehad onder binnenlandse problemen, zoals etnische strijden, zie je vooral veel contrasten. Waar het in de steden juist Caribisch aanvoelt, zijn de binnenlanden heel duidelijk de leefwereld van de inheemse volkeren.

Macaw ask parrot if mango ripe, he say one, one.

Guyaans gezegde

De hoofdstad van Guyana is Georgetown. Hier wil je vooral zijn met het Mashramani carnaval op 23 februari. Kleurrijker ga je waarschijnlijk maar op heel weinig plaatsen ter wereld vinden. Georgetown kent veel Engelse en Nederlandse verwijzingen, architectuur en straatnamen.

De binnenlanden is waar het echt avontuurlijk wordt. Via een zandroute kom je bij geïsoleerde sights aan. Neem niet je mooiste kleding mee, je wordt zelfs in de goed afgesloten busjes ontzettend vies. Juist dat is deel van het avontuur. Bezoek de indrukwekkende Kaieteur waterval, het Iwokrama regenwoud en slaap onderweg in je hangmatje vast aan de bomen onder de kraakheldere sterrenhemel.

Wij horen graag wat je zoekt.
Vertel 't ons