Natuurliefhebbers krijg je nauwelijks blijer dan met een bezoek aan Venezuela. Het land heeft momenteel te kampen met enorme economische en sociale problemen. De veiligheid is daardoor de laatste jaren in een kwaad daglicht gekomen. Logisch is dat wel, maar met een goede voorbereiding kom je hier helemaal niet mee in aanraking.

Voordat we het vergeten: de Venezolaanse bevolking is zo ontzettend levendig en vriendelijk. Het zou zonde zijn om dit land niet in het bovenste rijtje van je bucket list te hebben staan!

Travelogist

De landschappen in Venezuela zijn adembenemend en het land kent zo ontzettend veel highlights. De Warao-indianen in de Orinoco-delta leven geïsoleerd en geven je de ervaring die je mist in omringende landen: daar waar dit soort volkeren allang aangepast zijn door het toerisme. De witte stranden met azuurblauw zeewater, de eilandengroep Los Roques en het Andesgebergte en de uitgestrekte moerassen waar je veel anaconda’s zult spotten: wie wilt dit nu niet?

Je hebt juist in deze tijd dé kans om dit prachtige land te ontdekken zonder veel toeristen om je heen te hebben. Het land is ook nog eens ontzettend goedkoop voor reizigers. Ben je nog niet overtuigd? Het zuiden van het land grenst aan Brazilië, waar de Venezolaanse savannes worden vertegenwoordigd door de tientallen tafelbergen, zoals Mount Roraima. Op Roraima vind je straten van kristallen, unieke flora en fauna en kristalhelder natuurlijke zwembaden. Daarna vlieg je lekker met een Cessna-vliegtuigje naar de hoogste single-drop waterval ter wereld: Angel Falls. Wat een avontuur!

Wij horen graag wat je zoekt.
Vertel 't ons